Arg? Kanske.


Vilken jävla jobbig dag..
Läste om en bok idag. Drunkna inte i dina känslor - överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Den borde jag läsa. 

Det är så jobbigt och svårt att alltid ha känslorna utanpå. Idag har jag känt hela registret av känslor tror jag men mest har jag känt mig arg. Arg på livet. Arg på att det inte är lättare att göra det man behöver i livet för att bli lycklig. Att det ska vara så svårt. 

Det är den överhängande känslan. Men rätt var det är så känner jag mig lycklig när jag sitter och tittar på en superglad Max på isen iklädd sin hockeyutrustning. Sen rätt var det är så ligger jag i soffan och gråter så tårarna sprutar. Ledsen över ensamheten. En annan tid idag så skrattade jag så jag kiknade när jag pratade med min vän M i telefonen. Och en annan stund så kände jag den där lilla fjärilen i magen som ligger gömd bakom en sten och väntar på att få komma fram igen. Den gör sig påmind ibland men är livrädd. Allt detta under samma dag. 

Men jag vaknade arg och jag somnar arg. 

Text om boken:
"Det här är den bok som vi önskar att vi haft då när det var som värst. Den fanns inte. Därför har vi skrivit den. 
Den handlar om att hantera sitt liv när man varken är bara stark. Eller bara skör. Utan både och. Stark och skör. 
Det är en bok för dig som ibland önskar att du vore mer hårdhudad, mer okänslig. 
Det är en bok för dig som får höra "Känn inte efter så mycket" och "Du inbillar dig!" 
Det är en bok om hur man utnyttjar sin lysande känslobegåvning och inte drunknar i den. 
Så nu finns den här boken. En simskola för alla som riskerar att drunkna i känslohavet. För att du ska slippa göra våra misstag - du hittar säkert egna att göra! "

Kyckling ftw!

Lite kycklingfilé, lite wokgrönsaker, lite grön curry, lite cocosmjölk. Done! Bland det godaste jag vet! 
EnsamhetUsch. Jag gillar verkligen inte att vara ensam. 

Vald ensamhet, den där ensamheten när resten av ens familj åker iväg och man får en dag ensam i hemmet. Eller när man åker iväg på egen hand från sin familj och kommer tillbaka hem sedan och inte är ensam längre - Den är ju jätteskön. Jag behöver sådan ensamhet. 

Men nu är jag ju varannan vecka helt ensam vare sig jag vill eller inte. Jag har stor familj och många fina vänner. Men de kan aldrig fylla den ensamheten. Jag saknar någon som ligger bredvid mig i sängen. Någon som möter mig hemma på kvällen och frågar hur min dag har varit. Någon som sitter bredvid i soffan som jag kan utbyta samförstående menande blickar med under tv-programmen. Någon jag kan ha diskussioner och samtal med. Någon att äta middag tillsammans med. Någon att kramas med. Någon som bryr sig om mig, på riktigt... 

Istället för att gnälla kan man ju ge sig ut där för att träffa någon. Men det är inte så enkelt. Jag försöker men kärlek är allt annat än enkelt. 

Intervallpass - dag 2

Passet idag var upplagt i intervaller om 5 min gång - 2 min löpning - 5 min gång - 2 min löpning osv i 47 minuter. Jag körde i ett av favoritspåren, vid en sjö. Det är inte ett långt spår, 1,8 km tror jag det är, men det passade väldigt bra för detta pass. Blev tre varv och varannan löp-intervall hamnade på en flack/lätt nerför del där jag kunde ösa på och varannan i en djävulsbacke så jag fick backträning med. Skönt pass! Och vilken utsikt: 


Nu dags för ishallen och hockeyträning med lilleman. Kuul!! 

Från slösöndag till energimåndag

Igår var verkligen en skitdag på många sätt. Grått, trött, deppig, irriterad, uppgiven osv. Fick inte mycket gjort - en riktig tråkdag. 

Imorse ställde jag kl för att komma upp och ut på träningspass. Har vänt för mycket på dygnet med sena nätter och sena mornar. Mår inte bra av det. 
Så jag började dagen med ett intervallpass. Dag 1 av 45 från ett schema jag hittat på Funbeat. Jobbigt som satan var det men kul! Kommer byta ut gången mot lugnare jogging efter 1-2 veckor men kör enligt schemat nu först för att förbättra flåset som havererat totalt :-)Har haft mycket mer energi idag och är på mycket bättre humör. I love love love träning! 

Frukost- och mellistipsDenna vaniljkvarg är så god!! Lite mycket socker i så jag tar naturell kvarg och blandar ut med. Perfekt som en del av frukosten eller ett bra mellanmål innan eller efter ett träningspass. Högt proteininnehåll vilket får mig att bli mättare. 

Hockey hockey hockeyMax har börjat träna hockey. Skitkul tycker både han och hans mamma :-)

Så nu är jag en såndär hockeymamma som kör till träningar, fixar med utrustning, pratar hockeytermer, är med på lagaktiviteter osv. Börjar med att stå i kiosken i ishallen på nästa träning redan. Roligt! Jag tycker det är kul med hockey och ser fram emot att vara en hockeymamma. 

Kvällens match i Nyköping mellan NH och Borlänge bjöd på vinst med 5-2 samt trevligt sällskap. Önskar mig fler dagar som denna. 

Årets första pass

Ojojoj. Så segt! Joggade 5 km tillsammans med min kompis K idag. Jag är verkligen inte i bra form. För 4 månader sedan sprang jag 5 km på drygt 33 min. Idag 39.29. Men det ska bli ändring på det, känns bra att vara igång :-)

Kör även en plank-utmaning i januari. Plankan är fasen ingen walkinthepark när man gör den rätt. Har gjort fel tidigare, kollade på youtube och satan vad jobbig den blev!! 😃😃


Ikväll ska jag och Max in och kolla på Hockey. Kvallitetstid för både kropp och själ idag 💛

RSS 2.0